[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/samsung-galaxy-z-flip-fold.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/100x73\/samsung-galaxy-z-flip-fold.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/samsung-galaxy-z-flip-fold.jpg","size":"48.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Novi Samsungovi top modeli mobitela imat će Olympusove kamere?

Saradnja proizvođača mobilnih telefona i tradicionalnih fotografskih kompanija nije neobična, tako je, recimo, nedavno OnePlus predstavio dva nova modela smartphonea na čijim su kamerama sarađivali sa Hasselbladom, dok su Nokia i Huawei sarađivali sa Zeissom i Leicom pri razvoju kamera za svoje modele. 

Istim tim putem trebao bi krenuti Samsung, čiji vlasnici namjeravaju poboljšati ionako odlične kamere mobilnih telefona, kako prenose brojni tehnološki portali koji se pozivaju na pouzdane izvore informacija, a pišu kako prilikom kreiranje sljedećih generacija telefona planiraju sarađivati sa Olympusom

Iako nema službenih informacija o partnerstvu, prvi Samsungov smartphone sa kamerom Olympus optikom mogao bi se pojaviti već ove godine i to bi trebao biti savitljivi telefon, treće generacije Galaxy Z Fold 3. 

A sljedeće godine bi Olympusovu optiku bi trebao dobiti i Samsung Galaxy S22 Ultra, ali nije poznato hoće li i ostali modeli iz Serije S22 također imati takve kamere. 

Na stranici Tom's Guide, kažu kako bi ovakva saradnja imala smisla za Olympus jer su iz ove kompanije opnako prije nekoliko mjeseci najavili svoju namjeru saradnje sa drugim kompanijama, no naglašavaju kako bi u biti najava o saradnji Samsunga i Olympusa mogla biti i nesporazum. Odnosno, kodno ime novog procesora koje Samsung razvija također je Olympus pa bi to mogao biti izvor nesporazuma. Ipak niti jedna niti druga kompanija nisu demantovali navode koji kruže medijima. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!