[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/20\/koldzo-undp-zelinija-buducnost.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/20\/100x73\/koldzo-undp-zelinija-buducnost.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/20\/koldzo-undp-zelinija-buducnost.jpg","size":"151.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Nove sadnice u okviru projekta 'Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost'

 Općina Novo Sarajevo u saradnji sa UNDP-ijem BiH realizira projekt "Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost".

Navedenim projektom je planirana sadnja 625 sadnica, od čega sa 500 sadnica učestvuje Općina Novo Sarajevo, a sa 125 sadnica UNDP BiH.

Centralna manifestacija održana je u utorak, 20. oktobra, na lokaciji bivše kasarne "Šemso Baručija" u naselju Velešići  kojoj su prisustvovali predstavnici UNDP-ija BiH, učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn Sarajevo i predstavnici Općine Novo Sarajevo, a gdje je izvršena sadnja dodatnih 45 sadnica finansiranih od  UNDP-ija BiH, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Centralnoj manifestaciji i sadnji prisustvovao je i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima.

Osim do sada realizovanih aktivnosti, kroz ovaj projekt je planirano da se do kraja oktobra ove godine posadi još 80 sadnica koje finansira UNDP BiH na brdu Hum, a naredne godine na istom lokalitetu planirana je sadnja još 350 sadnica koje će finansirati Općina Novo Sarajevo.

Na području Općine Novo Sarajevo, u srijedu i četvrtak, 14. i 15. oktobra ove godine, u Vilsonovom šetalištu i ulici Ložionička izvršena je sadnja 38 sadnica, dok je na lokalitetu naselja Velešići posađeno 120 novih sadnica, navodi se u saopćenju iz Općine Novo Sarajevo.

 

            

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!