[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/erna-solberg-wikipedia.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/100x73\/erna-solberg-wikipedia.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/erna-solberg-wikipedia.jpg","size":"67.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Norveška policija kaznila premijerku Solberg zbog kršenja restrikcija

Norveška policija kaznila je premijerku Ernu Solberg zbog kršenja pravila fizičkog distanciranja prilikom organizovanja porodičnog okupljanja povodom proslave njenog rođendana.

Novčana kazna iznosi 20.000 norveških kruna (2.352 dolara), rekao je šef policije Ole Saeverud na konferenciji za novinare.

Premijerka, koja je u svom drugom mandatu, izvinila se prošlog mjeseca zbog organiziranja proslave 60. rođendana sa 13 članova porodice u planinskom odmaralištu krajem februara, uprkos vladinoj zabrani okupljanja na jednom mjestu više od 10 ljudi.

Iako policija u većini takvih slučajeva ne bi izrekla novčanu kaznu, premijerki koja je na čelu vladinih napora za suzbijanje širenja zaraze koroanvirusom je izrečena kazna, saopćila je policija.

- Iako je zakon jednak za sve, svi pred zakonom nisu jednaki - rekao je Saeverud, pravdajući visoku novčanu kaznu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!