[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/xn.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/100x73\/xn.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/xn.jpg","size":"59.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Njukasl ima novog sportskog direktora

Poslije odlaska Dena Ešvorta u Mančester Junajted Njukasl je postavio novog sportskog direktora. To će u narednom periodu da bude Pol Mičel.

Ešvort je proveo na Sent Džejms Parku dvije sezone. Već u prvoj tim je uspio da ostvari plasman u Ligu šampiona. Druga nije bila tako blistava, ali svejedno prva je bila dovoljna preporuka da ode na Old Traford.

Na njegovo miesto dolazi čoviek veoma iskusan u ovom poslu. Pol Mičel se bavi kancelarijskim poslom od 2010. kada je radio u Milton Kejnsu. Dvije godine kasnije našao se u Sautemptonu, gde počinje saradnju sa Maurisiom Poketinom.

Zajedno su radili i u Totenhemu a Mičel je tada u klub doveo Dele Alija, Sona, Kirana Tripijea i Tobija Alderveirelda. Ipak, zbog sukoba sa Danijelom Levijem napustio je Vajt Hart Lejn. Zatim je radio u inostranstvu u RB Lajpcigu i Monaku.

Vratio se na Ostrvo, da bude na čelu novog ambicioznog projekta.

izvor;Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!