[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/13\/ad.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/13\/100x73\/ad.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/13\/ad.jpg","size":"126.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

NFL: "Crvenokošci" odlaze u istoriju

Vašington Redskinsi, poznati NFL tim, mogli bi već narednih par dana dobiti novo ime, kao doprinos borbi protiv rasizma u Sjedinjenim Američkim Državama, prenose američki mediji.

Vlasnik Den Snajder bio je pod pritiskom proteklih sedmica da promijeni kontroverzno ime kluba ("Crvenokošci") - Fedeks je kao generalni sponzor zaprijetio da će raskinuti saradnju, Najki je uklonio proizvode tima iz Vašingtona sa svoje onlajn prodavnice... a sada se čini da je rješenje na pomolu. 

Redskinsi to ime nose gotovo od osnivanja 1932. godine, ali su ih posljednja dešavanja u SAD navela da razmotre ideju o promjeni imena.

Yahoo Sports javlja da bi odluka mogla biti donijeta već u narednih par dana, a vijest da bi to uskoro moglo biti saopšteno prenio je i novinar ESPN-a Džim Kajm.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!