[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/30\/apple-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/30\/100x73\/apple-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/30\/apple-twitter.jpg","size":"74.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Nestanak mobilnog signala neće biti problem za novi iPhone

Manje od mjesec dana ostalo je do predstavljanja nove generacije iPhonea, a krajem prošle sedmice internetom se proširila zanimljiva glasina oko potencijalne nove opcije s kojom bi se mogli pohvaliti novi Appleovi telefoni.

Informacije koje dolaze su od pouzdanog izvora, analitičara Ming-Chi Kuo, koji vjeruje da će četiri modela iPhonea 13 imati podršku za satelitsku komunikaciju, odnosno tzv. LEO (low earth orbit). 

Još uvijek nedostaje veliki broj informacije oko ove potencijalne opcije, ali ako je ono što Kuo kaže istina, to znači da bi s tim uređajem mogli telefonirati i slati poruke čak i kada korisnici nemaju mobilnog signala.

Umjesto mobilnih antena, telefon bi e povezivao sa satelitima i tim putem omogućio komunikaciju. Ideja o podršci za satelite nije nova i spomenuta je još prije dvije godine.

Nije poznato hoće li takav način komunikacije biti dostupan na svim modelima iPhonea ili samo na Pro modelima, a pitanje je i hoće li ta opcija biti besplatna za korisnike poput GPS ili će se naplaćivati. 

Osim potencijalne podrške za satelite, od iPhonea 13 očekujemo poboljšanja poput jače hardvera, boljih kamera, veće frekvencije osvježavanja ekrana, manjeg hardverskog ureza u kojem je smještena kamera za snimanje selfija, a vidjet ćemo jesu li Cook i društvo pripremili i neko iznenađenje, prenosi 9to5Mac.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!