[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/04\/canak-642x336.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/04\/100x73\/canak-642x336.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/04\/canak-642x336.jpg","size":"303.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Nenad Čanak: Alternativa izborima je građanski rat

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, u razgovoru za Danas kaže da je lično bliži izlasku na predstojeće parlamentarne izbore, uprkos nedostacima izbornog sistema i nekih drugih uslova za demokratske izbore, ali podsjeća da u LSV odluku o izlasku na izbore donosi Glavni odbor, koji o tome još nije odlučivao. Napominje i da je alternativa izborima građanski rat i da je on zato zagovornik izbora i da je spreman da plati cijenu njihove nesavršenosti.

Na pitanje da, ako je već bliži izlasku na izbore, to onda znači da je zadovoljan izbornim uslovima i skorim smanjenjem cenzusa ldier LSV kaže?

- Nisam. Cenzus predstavlja samo dio izbornih uslova, a ne sve njih. Recimo izuzetno je važna i ravnomjerna teritorijalna zastupljenost poslanika iz svih

krajeva zemlje u sastavu parlamenta, a o tome trenutno nema ni riječi. Sa druge strane, umjesto slobodnih medija imamo propagandne mašinerije. Čak se od dijela opozicije pokušava proturiti teza da je dokaz tvrdnje da mediji nisu slobodni to što je njihova propagandna mašinerija slabija od režimske?! Znate kako, pluralizam propagandi nije sloboda medija. Uprkos svemu, alternativa izborima je građanski rat. I zato sam zagovornik izbora. Spreman i da platim cijenu njihove nesavršenosti.

Podsjećamo, u Srbiji će se 26. aprila održati lokalni i parlamentarni izbori, a najveći broj opozicionih stranaka je najavio bojkot istih.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!