[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/xc.jpg","size":"77.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

NBA kreće 25. decembra, sezona skraćena

Čelnici NBA lige su sve bliži odluci da nova sezona počne 25. decembra, da se odigraju 72 utakmice u regularnom dijelu, javlja ESPN. 

Božićna noć je poseban datum u NBA sezoni, jer se tradicionalno igraju utakmice između najboljih ekipa, te čelnici lige žele to i da iskoriste.

Takođe, početak tog datuma i skraćeno takmičenje omogućilo bi da najbolji igrači mogu da nastupe na Olimpijskim igrama.

Adam Silver, komesar NBA, prošog mjeseca je rekao da je cilj da se navijači vrate u dvorane, da se odigra 82 meča i plej-of, ali, prema pisanju ESPN-a, posljednjih dana se polako odustaje od tih ciljeva jer se pandemija koronavirusa ne stišava.

NBA draft na programu je 18. novembra, a odmah nakon toga kreće i prelazni rok, takozvani "free agency".

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!