[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/18\/yx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/18\/100x73\/yx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/18\/yx.jpg","size":"74.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Navijači Rome opraštaju se od "dijamanta": Džeko na putu ka Juventusu

Edin Džeko ide u Juventus, da kruniše dugu i plodonosnu karijeru u kojoj je nemilice tresao mreže noseći dres Volfsburga, Mančester sitija i Rome.

Bosanski "dijamant" stigao je jutros u Romin kamp, Trigorija, a italijanski mediji su objavili da je stigao kako bi se pozdravio sa svojim doskorašnjim klubom.

Već danas u toku dana Džeko će se zaputiti u Torino, kako bi kompletirao transfer vrijedan 16 miliona eura.

On nije prvi igrač, čak nije ni prvi Bosanac, koji prelazi iz Rome u Juventus. Prije njega je to uradio Milralem Pjanić.

Navijači "vučice" mu, međutim, ne zamjeraju previše...

"Zdravo Edine, ovog puta je stvarno gotovo. Htjeli smo da se oprostimo u januaru 2018. godine, kada si trebao da odeš u Čelsi i prošlog ljeta kada si 'potpisao' za Inter. Sada ne, nema više iznenađenja. Stvarno ideš tamo i pokušaćeš da osvojiš titulu. Razumijemo, ti si profesionalac, pokušao si to s Romom i sa 106 golova u pet sezone, ali nije uspjelo. Hvala za sva vremena u kojima si nas obradovao, kao onaj prelijepi gol protiv Čelseaja, ili Šahtjora, ili u onoj najčarobnijoj noći od svih ili golu u Torinu... Takođe smo te branili od kritika, čak i u prvoj godini jer nisi mogao da budeš taj Džeko i zato što nikada nisi zaslužio određene idiotske montaže. Budući da ćeš biti predstavljen u onom tužnom dresu koji ćeš nositi, za nas ćeš samo biti protivnik, protivnik kojeg smo volljeli i kojeg se nikada nismo odrekli. Ali, ne očekuj sreću. Uvijek i samo se Rim računa. Hvala ti Edine, forca Arek, forca Roma", napisano je na jednom profili navijača rimskog kluba na Instagramu.

Debi 34-godišnjeg Edina Džeka u dresu Juventusa očekuje se već u nedjelju, kada "stara dama" gostuje Sampdoriji na startu nove sezone u Seriji A.

Njegov debi u dresu Juventusa najavljen je već u nedjelju veče protiv Sampdorije u prvom kolu Serije A.

Roma će, s druge strane, novac od prodaje Džeka iskoristiti za dovođenje Poljaka Arkadijuša Milika iz Napolija (dodaće još četiri miliona, jer košta 20).

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!