[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/xl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/100x73\/xl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/xl.jpg","size":"81.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Navijač bičevao igrača, FS Saudijske Arabije se obavezao na revidiranje kodeksa ponašanja

Fudbalski savez Saudijske Arabije obavezao se da će revidirati kodeks ponašanja za gledaoce, nakon "sramnog" incidenta tokom kojeg je jedan navijač bičevao igrača Al Itihada Abderazaka Hamdala.

Incident se dogodio u četvrtak tokom finala Superkupa Saudijske Arabije između Al Itihada i Al Hilala.Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se napadač Al Itihada Hamdal upušta u svađu sa jednim navijačem na tribinama, prije nego što ga je polio flašicom vode. Navijač tada reaguje tako što je više puta bičem udario igrača, prije nego što su se njih dvojica udaljili jedan od drugog.

Hamdal je bio strijelac na ovoj utakmici, ali je Al Hilal osvojio četvrti Superkup pošto je pobijedio sa 4:1.

Fudbalski savez Saudijske Arabije i udruženje igrača su naveli da su "šokirani ovim sramnim scenama" u saopštenju objavljenom u nedjelju, dodajući da je njihov prioritet da se osigura bezbjednost svih.

"Sprovešćemo rigoroznu reviziju kodeksa ponašanja gledalaca. Ova revizija će rezultirati primenom ažuriranih propisa i mjera za izricanje sankcija kako se takvi incidenti ne bi ponavljali", navodi se u saopštenju.

Posljednjih godina, Saudijska Arabija je povećala svoja ulaganja u sport, posebno u fudbal. Klubovi saudijske lige su tako u svoje redove privukli zvijezde poput Kristijana Ronalda, Nejmara, Karima Benzeme, nudeći im nevjerovatne plate.

Takođe, Saudijska Arabija je i jedini kandidat za organizaciju Svjetskog prvenstva 2034. godine.

izvor:Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!