[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/11\/03\/gaza-2.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/11\/03\/100x73\/gaza-2.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/11\/03\/gaza-2.png","size":"610.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Start Video

Nakon što mu je ubijen kolega, novinar bacio prsluk i kacigu: Samo je pitanje vremena!

Dopisnik televizije Palestine Salman Al-Bashir baca svoj novinarski prsluk i kacigu uživo u eteru nekoliko trenutaka nakon što je njegov kolega Mohammad Abu Hatab ubijen u izraelskom zračnom napadu u Khan Younis, Gaza.

"To su jednostavno simbolični predmeti koje nosimo. Oni ne štite nijednog novinara. Ništa od ovoga ne. Mi smo jednostavno žrtve uživo u zraku, žrtvujući svoje duše jednu za drugom. Idemo samo kao mučenici. Samo je pitanje vremena.Naš kolega Mohammed Abu Hattab bio je ovdje prije samo pola sata prije nego što je ubijen sa mnogim članovima svoje obitelji, " kazao je Al-Bashir.

Mohammad Abu Hatab, novinar koji je radio za televizijski kanal palestinskih vlasti ubijen je u četvrtak zajedno s deset članova njegove porodice u izraelskom zračnom napadu na njegovu kuću na jugu Pojasa Gaze.

- Naš novinar i kolega Muhammad Abu Hatab i članovi njegove porodice ubijeni su u izraelskom zračnom napadu u kojem je bombardovana njegova kuća u Khan Yunisu - objavila je palestinska televizija. 

Prema službenoj palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, Abu Hatab je izvještavao o događajima iz bolnice Nasser u Khan Yunisu i završio je izvještavanje sat vremena prije napada na njegov dom.

Najmanje 27 novinara ubijeno je u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra, podaci su Sindikata palestinskih novinara.

Sindikat je u srijedu objavio da je jedan od njegovih članova, Majd Fazl Arands, koji je radio za web stranicu Al-Jamahir, ubijen tokom napada u blizini njegove kuće u izbjegličkom kampu Nusirat.

 Izraelska vojska proširila je zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim vazdušnim napadima otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu protiv Izraela 7. oktobra.

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze ubijen je 9.061 Palestinac.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!