[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/08\/pariz-panorama.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/08\/100x73\/pariz-panorama.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/08\/pariz-panorama.jpg","size":"170.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Nakon pljačke Bulgari nakita u Parizu, policija uhapsila osumnjičene

Policija u Parizu uhapsila je dvojicu osumnjičenih nakon pljačke Bulgari nakita u utorak na otmjenom trgu Vendome. Policija je upucala jednog osumnjičenog u nogu.

Trg Vendome jedno je od najskupljih i luksuznih trgovačkih centara u Parizu - i u Evropi, baza za prestižne ustanove poput hotela Ritz, Cartiera, Rolexa, Chanel nakita, kao i ministarstva pravosuđa. U njenom centru nalazi se slavni trg Vendome, javlja AP.

Policija je za Associated Press rekla da je upozorena na pljačku oko podneva. Policajci su krenuli u potjeru za automobilom s tri osumnjičene osobe nakon što su zaplijenili dva skutera za koje se vjeruje da su ih također koristili u kriminalnom djelu. Auto je kasnije pronađen napušten.

Nije jasno šta su razbojnici uspjeli uzeti - ako išta - iz dizajnerske zlatarne.

Policija je privela jednog osumnjičenog na parkingu tržnog centra Les Halles u centru Pariza. Policija još uvijek traga za trećim osumnjičenim, a o pljački je pokrenuta istraga.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!