[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/09\/festival-vina.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/09\/100x73\/festival-vina.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/09\/festival-vina.jpg","size":"95.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/09\/festival-vina2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/09\/100x73\/festival-vina2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/09\/festival-vina2.jpg","size":"83.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Najbolji vinari iz BiH i regiona danas se okupljaju u Sarajevu

Četrnaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo wine fest“ bit će svečano otvoren danas u 17 sati u sarajevskom hotelu Holiday.

Najbolji vinari iz BiH i regiona svoje najbolje proizvode predstavit će danas i sutra u terminu od 17 do 22 sata.

Tokom dva dana trajanja tradicionalne manifestacije posjetioci će uživati u upoznavanju sa i degustaciji vrhunskih vina bosanskohercegovačkih i regionalnih vinara, uz raznovrsne delicije koje će biti ponuđene na štandovima renomiranih proizvođača hrane.

Ove godine, shodno epidemiološkoj situaciji, ulaz u izložbeni salon za sve učesnike - izlagače i posjetioce će biti moguć jedino uz zakonom predviđene mjere ili uz antigenski test, koji će se moći izvršiti na licu mjesta.

- Uprkos lošoj aktuelnoj situaciji uspjeli smo okupiti veliki broj domaćih i stranih proizvođača vina i prehrambenih proizvoda iz cijelog regiona, koji će za vrijeme trajanja manifestacije imati zadovoljstvo da na najbolji način predstave svoje brendove u prelijepoj i ugodnoj atmosferi kongresne dvorane hotela Holiday. Partneri projekta su Hrvatska gospodarska komora i Razvojna banka FBiH – poručili su organizatori festivala.

„Sarajevo wine fest“ svake godine okuplja veliki broj gostiju, diplomatske i akademske pojedince, ali i goste iz svijeta muzike, sporta, glume i uopšte umjetnosti, a tako će sigurno biti i ovaj put.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!