[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/kokain-cigla-f.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/100x73\/kokain-cigla-f.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/kokain-cigla-f.jpg","size":"67.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Na Malti zaplijenjeno 740 kilograma kokaina za Sloveniju

Kokain u vrijednosti 100 milijuna eura otkriven je u utorak na Malti u kontejneru s bananama koji je trebao biti iskrcan u Sloveniji.

Zaplijenjeno je rekordnih 740 kilograma kokaina koji bi, po procjanama, uličnom prodajom donio 100 milijuna eura, a kontejner u kojemu je droga nađena bio je na putu iz Ekvadora u Sloveniju, prenose u srijedu slovenski mediji objavu malteške carine.

Riječ je o rekordnoj zapljeni kokaina u sredozemnoj otočnoj državi, većoj od lanjske zapljene 612 kilograma droge u brodu koji je putovao na liniji Ekvador-Kolumbija-Libija.

Malteška carina je priopćila da je otkriće droge rezultat operacije koja je trahala duže vrijeme. Uz ostali teret pregledano je 1080 kutija banana, od čega je 37 kutija uz banane sadržavalo ukupno 740 paketa bijele tvari. Laboratorijski je utvrđeno da se radi o kokainu vrlo visoke čistoće.

O pronalasku droge obaviještena je posebna jedinica malteške policije za borbu protiv droga i dežurna sutkinja Caroline Farrugia Frendo koja vodi istragu, prenosi Hina.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!