[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/24\/l-065bdbfbabb63ba7175bc7745859460f-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/24\/100x73\/l-065bdbfbabb63ba7175bc7745859460f-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/24\/l-065bdbfbabb63ba7175bc7745859460f-1.jpg","size":"67.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Muriz i Arijana Memić poručili da ne odustaju od borbe za pravdu i istinu

Muriz Memić i Arijana Memić, otac i sestra stradalog Dženana Memića, danas nakon izricanja oslobađajuće presude u Sudu BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi, poručili su da od borbe za pravdu nikada neće odustati te da na tom putu idu samo sa istinom i do kraja.

Muriz Memić je novinarima kazao kako nije razočaran presudom, uz opasku kako je to od ovog suda očekivano, istaknuvši kako ne može neko biti ubijen, a da niko ne odgovara.

- Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađaju optužene. Znamo da je 'Osmicu' ekspresno oslobodio isti sudija. Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH, jer su oni život dali da ovo dokažu – kazao je Memić.

Istovremeno, izrazio je zahvalnost tužiocima i bivšoj glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja je otvorila istragu, te aktuelnom glavnom državnom tužitelju Milanku Kajganiću, kao i građanima koji mu pružaju podršku.

Arijana Memić je naglasila kako se radi o nepravedmoj odluci Suda, te kako će „svi jednom doći pred Jednog najpravednijeg sudiju, a  kada pred Njega dođu teško njima za ovoliku nepravdu".

- Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde, dokazi su tu i ovi ljudi su tu zato što postoje dokazi protiv njih, ali dok je nepravednih sudija i onih  korumpiranih, nesposobnih i podobnih, ovako će nam svima biti. Ali svaki put kada su nam poturili nogu mi smo bili jači – kazala je Arijana Memić poručivši kako će „tek sada da vide ko smo i šta smo i koliko imamo snage“.

Iskazala je zahvalnost cjelokupnoj javnosti i medijima, zamolivši da nastave pratiti ovaj slučaj do kraja objektivno i kako jeste.

- Javnost molim da ostane uz nas. Ovo će biti duga i teška borba i već jeste, ali nema odustajanja, jer kada bismo odustali mi bismo izdali Dženana – kazala je Arijana Memić, poručivši da će biti pravde za Dženana.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!