[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/13\/flag-of-israel-palestine.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/13\/100x73\/flag-of-israel-palestine.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/13\/flag-of-israel-palestine.png","size":"173.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

MSM lažno optužuje Izrael da je isključio Palestince iz distrubicije cjepiva

Ono što su uradili mnogi poznatiji i ugledni mediji jeste namjerno sugeriranje naslovom, da su Izraelci zadržali vakcine za Covid-19 samo sa sebe, čime su ih izbjegli dati i Palestincim. To je, prema navodima Dark Wire, antisemitiziam, prije svega što takvi naslovi nisu istiniti ali niti navodi u istim.

 

Počevši od samih naslova kao što su NPR-ov u kojem piše “Dok izrael vodi u svijetu u vakcinaciji po glavi stanovnika, Palestinici i dalje čekaju svoje doze” ili naslov The Guardiana “Palestinici isključeni iz izraelske Covid-19 vakcinacije, dok su doseljenici uključeni” su usmjereni na dezonformaciju javnosti, i nisu tačni navodi u vezi sa onim što se zapravo dešava između Izraelskih i Paletisnkih vlasti.

 

Popularni watchdog, koji nadzire i prati antisemitističke ispade, StopAntisemitism.org, napisao je u ponedjeljak "Dok su @guardian i @npr zauzeti šireći laži, Izrael je vakcinisao milionitog građanina, Arapa iz Izraela (Abd al-Wahhab Jabarin, 66) iz grada Umm el-Fahm". 

Uz to, priložili su i sliku kao dokaz:

 

Reporter Doug Lamborn, R-CO, je sponzor Taylor Force Act kako bi zaistavio američko finansiranje Palestinsko rukovodstva. Taylor Force je američki vojni veteran koji je 'izboden do smrti' od strane Palestinskog teroriste prilikom posjete Izraelu zbog postdiplomskog putovanja sa Vanderbilt Univerzitetom. 

- Ovo je još jedan primjer kako mainstream mediji promoviraju lažne i netačne informacije -  kazao je ovaj čovjek te dodao - Izraelske vlasti pilikom distribucije vakcina imaju autoritet, da to urade onako kako to oni žele, naročito zbog toga što Palestinske vlasti nisu uputile nikakav zahjtev za pomoć.-

Šta se zaista dešava, vrlo je teško saznati, obzirom da postoji nekoliko različitih verzija, no najbitnije je da ljudi, bez obzira ko su i šta su, ne ispaštaju. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!