[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/cc_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/100x73\/cc_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/cc_1.jpg","size":"93.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Morbideliju prvi trijumf, Doktoru izmakao podijum u posljednjem krugu

Vozač Petronas Jamahe, Italijan Franko Morbideli pobjednik je šeste trke Moto GP šampionata, koja je za Veliku nagradu San Marina i Riminija vožena na stazi "Marko Simonćeli".

To je njegova prva pobjeda u Moto GP šampionatu.

Morbideli, koji je 2017. godine bio šampion Moto 2 kategorije, ostvario je devetu pobjedu u karijeri, prvu poslije tri godine.

On je sa više od dvije i po sekunde bio brži od Franćeska Banjaje na Pramak Dukatiju, koji je izborio prvi podijum u kraljevskoj klasi.

Italijanima se na podijumu pridružio Španac Đoan Mir na Suzukiju. On je u direktnoj borbi za pobjedničko postolje pobijedio Valentina Rosija, preticanjem u posljednjem krugu.

Rosi je završio kao četvrtoplasirani, dok je peti bio Aleks Rins. Čelnu poziciju preuzeo je Andrea Doviciozo na Dukatiju, koji je danas bio sedmi, sa 76 bodova i ima šest više od Fabija Kvartarara. Na trećem mjestu je Džek Miler sa 64 boda.

Sezona u Moto GP šampionatu biće nastvaljena narednog vikenda Velikom nagradom Emilije Romanje na stazi "Marko Simonćeli".

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!