[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/aa.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/100x73\/aa.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/aa.png","size":"338.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Moć Reala: Nema potrebe da se smanjuju plate

Real Madrid nema potrebu da smanji platu igračima tokom pandemije koronavirusa zbog svoje finansijske moći, prenijeli su danas španski mediji.

Brojni klubovi iz Španije su objavili da će iskoristiti privremenu programsku šemu otpuštanja koja se aktivira tokom vanrednog stanja kada kompanije gube profit.

Atletiko Madrid je smanjio zarade zaposlenima uz obrazloženje da se "jedino tako garantuje opstanak klupa".

Espanjol je smanjio zarade igračima i stručnom štabu za 70 odsto, a isto želi da uradi i Barselona.

Budžet Real Madrida je manji od 50 odsto dohotka tog kluba, dok je u Barseloni oko 80, što uzrokuje potrebu za umanjenjem zarada.

Pandemija korona virusa zaustavila je sport širom svijeta, zbog čega klubovi nemaju prihod od ulaznica, ali i drugih stvari...

izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!