[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/mlinarevic-diskusija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/100x73\/mlinarevic-diskusija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/mlinarevic-diskusija.jpg","size":"119.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Mlinarević se zanimala češki zakon za vezano za kompenzaciju Romkinjama

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević sudjelovala je danas u online diskusiji koju je ministar vanjskih poslova Češke Republike Tomaš Petriček održao sa ženama veleposlanicama akreditiranim u Pragu. 

Tokom diskusije koja je održana u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, ministar Petriček je predstavio napore Češke Republike u polju ženskih prava i rodne ravnopravnosti, što su učinile i sve veleposlanice prenoseći iskustva iz svojih zemalja. 

Mlinarević koja je u svom višegodišnjem radu posvećena upravo ovoj temi, iskazala je posebno zadovoljstvo jer Veleposlanstvo BiH usko surađuje i podupire žene oboljele od karcinoma dojke u Češkoj Republici, te se interesirala za zakon koji se očekuje da će Češka Republika usvojiti, vezano za kompenzaciju Romkinjama zbog prisilnog steriliziranja, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!