[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/09\/igre-prijateljstvabihac9.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/09\/100x73\/igre-prijateljstvabihac9.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/09\/igre-prijateljstvabihac9.jpg","size":"416.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mladi sportisti iz Novog Mesta najuspješniji na 17. Igrama prijateljstva

Mladi sportisti iz Novog Mesta ukupni su pobjednici 17. izdanja Igara prijateljstva, koje je ove godine organizirao Sportski savez Unsko-sanskog kantona (USK).

Više od 360 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Italije i Bosne i Hercegovine nadmetalo se u košarci, nogometu, rukometu, odbojci, šahu i stonom tenisu. Sva takmičenja organizirana su u sportskim dvoranama u Bihaću, Cazinu i Bužimu.

-Potrudili smo se obezbijediti najbolje uslove za više od 300 naših gostiju i zaista se nadamo da će iz Unsko-sanskog kantona odnijeti samo lijepe uspomene. Bila je ovo prilika i našim mladim sportistima da se upoznaju i takmiče s talentima iz drugih zemalja, ali i turistička promocija ovog dijela BiH - rekao je predsjednik Sportskog saveza USK Emir Dautović.

Predsjednik Skupštine Igara prijateljstva Miran Jerman podsjetio je na važnost i uspješnost ovog projekta, istakavši brojna klupska prijateljstva, komunikaciju između saveza, ali i dosadašnje nastupe brojnih reprezentativaca i olimpijaca.

-Izvanredan međudržavni projekt, jer osim priliku za takmičenje, djeci omogućavamo i upoznavanje prijatelja iz drugih država, njihovih gradova i kultura. Na Igrama su dosada nastupili brojni košarkaški, rukometni i stonoteniski reprezentativci većine zemalja učesnica, što je potvrda i sportskog kvaliteta - dodao je Jerman.

Mladi sportisti iz Unsko-sanskog kantona najuspješniji su bili u stonom tenisu i nogometu, međutim u ukupnom poretku ostali su iza Novog Mesta i Primorsko-goranske županije. Predstavnici italijanske regije Friulli Venezia ove godine su ostali na začelju poretka, što će sigurno ispraviti dogodine, s obzirom da su domaćini narednih Igara prijateljstva.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!