[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/28\/fna-113689.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/28\/100x73\/fna-113689.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/28\/fna-113689.jpg","size":"343.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Mladi pijanisti iz KS doprinose širenju kulture nacionalnih manjina u BiH

U cilju promocije kultura nacionalnih manjina sinoć je u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH upriličen koncert mladih umjetnika iz Udruženja za kreativni rast i razvoj omladine "Viva la Musica".

Njihovim nastupom otvoren je drugi dio ovogodišnje manifestacije "Minority 2019-Dani nacionalnih manjina Kantona Sarajevo".

- Na repertoaru su bila djela germanskih kompozitora, koja su izvodili učenici osnovnih muzičkih škola iz Kantona Sarajevo, a to su Dino Imran Mulahusić, Vega Krasny, Nora Dizdar, Naida Ljevaković, Merjem Kurtović i Mahdi Ćerimagić. Također, nastupili su učenici Srednje muzičke škole Sarajevo Eva Nevesinjac, Alan Kečević i Sara Lazar - rekla je Feni profesorica iz Osnovne muzičke škole "Mladen Pozajić" Ana Kobelja.  

Svojim muziciranjem učenici su potvrdili talent i predan rad, te doprinijeli širenju kulture nacionalnih manjina na području Kantona Sarajevo.

Pored toga, na izložbi su predstavljena djela članova Austrijsko-njemačke zajednice i Udruženja građana makedonskog porijekla.  

Vijeće nacionalnih manjina KS uz podršku Skupštine KS organiziralo je Dane nacionalnih manjina u okviru kojih će sutra biti prikazani filmovi "Kod nas je manje" i "Lokalni vampir" kako bi se dala podrška crnogorskim nacionalnim manjinama u BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!