[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/ff_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/100x73\/ff_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/ff_1.jpg","size":"88.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mladi Norris o mentalnom danku natjecanja u F1: Uz sav taj pritisak, nisam vjerovao u sebe

Lewis Hamilton je šesterostruki svjetski prvak, ali Norris je sljedeća velika britanska nada. S 19 godina je dobio mjesto u jednoj od najvećih F1 momčadi svih vremena, McLarenu.

Ali s tim dolazi i ogroman pritisak. Norris je lani vozio uz Carlosa Sainza, koji će sljedeće godine biti u Ferrariju. i nije se osramotio. Ali što znači biti tinejdžer u jednom od najkompetitivnijih i najzahtjevnijih okružja u suvremenom sportu?

“Imao sam puno problema na početku sezone zbog pritiska, koji je bio ogroman. Morao sam ispuniti ogromna očekivanja”, rekao je Britanac o svojoj prvoj sezoni.

“Nisam vjerovao sam u sebe, bojao sam se da ne radim dobar posao i da neću znati što raditi ako stvari ne budu išle po planu…”

“Mentalno zdravlje mi je zbog toga patilo, kada sve to zajedno uzmete u obzir, patio sam na početku sezone”, kaže Norris.

Na svu sreću, Norris je na stazi pokazao da je McLaren bio u pravu kada mu je dao šansu. Skupio je manje bodova od iskusnijeg Sainza, ali je u kvalifikacijama dokazao da je jednako brž, ako ne i brži. Međutim, njegovo priznanje samo je još jedan pokazatelj o količini stresa i pritiska koju mladi sportaši trpe na početku karijere…

“Volim biti na stazi, ali kada nisam tamo ne znam što da radim. Toliko volim Formulu 1 da mi se sve ostalo čini kao bol i agonija”, zaključio je.

Pretpostavljamo da milijuni F1 fanova razumiju njegove riječi, dok se čeka nastavak utrkivanja.

izvor:klik.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!