[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/04\/l-79e0cb3d25e7f0a1b444017c0b4d1e8e.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/04\/100x73\/l-79e0cb3d25e7f0a1b444017c0b4d1e8e.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/04\/l-79e0cb3d25e7f0a1b444017c0b4d1e8e.jpeg","size":"105.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mirela Babić, prva Mostarka s IronMan titulom

Mostarka Mirela Babić sudjelovala je u svjetskoj utrci dugog triatlona pod nazivom - Ironman i među 1 500 natjecatelja iz cijelog svijeta završila ovu utrku, dužine 227 kilometra te prolaskom kroz cilj na najbolji mogući način predstavila svoj grad i zemlju BiH.

Trebalo je izdržati 4 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42 km trčanja - bez stanke, a Mirela je to uspjela za 14 sati i 14 minuta, priopćili su iz Biciklističkoga saveza BiH.

Selo Calella u regiji Barcelona-Maresme, na istočnoj obali Španjolske na Sredozemnom moru, bilo je domaćin najpopularnije utrke na kraju sezone u Europi.

 Na ovogodišnjem izdanju sudjelovalo ukupno 1.500 natjecatelja, a pobjednik na ovogodišnjem izdanju bio je Sigurdur Orn Ragnarsson koji je u cilj ušao s vremenom 8:42:01.

"Naša Mostarka Mirela Babić plasirala se kao 166 žena u svojoj kategoriji te je ulaskom u cilj na najbolji način prezentirala svoj klub, grad i svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu", naveli su iz Biciklističkoga saveza BiH.

"Neopisiv osjećaj. Sama utrka je brutalna, trebalo je prije svega puno odricanja i sati na treningu da bih uopće dospjela ovdje, ali danas nakon svega, mogu kazati kako se isplatilo. Sama utrka bila je jako teška. Plivanje je bilo super, to sam savladala bez većih poteškoća, al kad sam došla na bicikl počeli su problemi. Prvo sam pogriješila stazu gdje sam izgubila pola sata dok sam se vratila na pravu dionicu, a zatim je počeo puhati neki jak vjetar što me dodatno iscrpilo na biciklu. Nakon toga trebalo je još istrčati 42 km, što me dokrajčilo, ali sretna sam što sam izdržala i uspjela", komentirala je Mirela Babić.

Na trčanju sam prvo krenula snažno, imala sam jači tempo nego sam planirala, nekako su me noge same nosile, a onda sam na 25 km počela osjećati jake bolove u stomaku. Posljednje kilometre na stazi sam praktički prehodala, sve do ulaska u cilj kada sam ponosno u zrak podigla zastavu svoje zemlje. Presretna sam", dodala je. 

Mireli Babić, pošlo je za rukom ono što možda ne bi mnogim pripadnicima jačeg spola. Ona je, ovoj svjetskoj utrci dugog triatlona stekla naslov -Ironman, kojim se tek rijetke žene mogu pohvaliti i zasigurno je prva žena u Mostaru koja nosi titulu "Željezne žene", stoji u priopćenju. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!