[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/31\/drturkovicmvp.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/31\/100x73\/drturkovicmvp.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/31\/drturkovicmvp.png","size":"681.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Ministrica Turković osudila vandalski čin u Sarajevu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je osudila vandalski čin koji se sinoć dogodio u centru Sarajeva.

 - Osuđujem uništavanje zastave Evropske unije na zgradi Ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu. Ovaj vandalski čin kojeg su počinili pojedinci za nas je neprihvatljiv, ne predstavlja stav većine građana naše zemlje i za njega nema mjesta u Bosni i Hercegovini. Naše čvrsto i strateško opredjeljenje je članstvo u Evropskoj uniji, ali i unapređenje izgradnje dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom na bazi uvažavanja i razumijevanja. Očekujem od nadležnih istražnih organa u Bosni i Hercegovini da što prije rasvijetle ovaj nemili događaj - kazala je Turković, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!