[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/19\/ankica-gudeljevic-0120.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/19\/100x73\/ankica-gudeljevic-0120.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/19\/ankica-gudeljevic-0120.jpg","size":"38.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Ministrica Gudeljević o proglašenju prirodne nesreće i koronavirusu

 Nakon proglašenja prirodne ili druge nesreće na teritoriji cijele BiH, a imajući u vidu ozbiljnost novonastalih životnih uvjeta, povećanja broja oboljelih od koronavirusa kao i rad medija koji izvještavaju o tom izazovu za sve građane BiH, Ministarstvo civilnih poslova danas organizira konferenciju za medije na kojoj će ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević informirati građane o poduzetim aktivnostima ali i uputiti riječi ohrabrenja, najavljeno je iz tog ministarstva. 

Od januara Ministarstvo je obavilo više od pedeset aktivnosti sa svim razinama vlasti, institucijama i udrugama involviranim u rješavanje problema prouzročenih koronavirusom.

Kontinuirano je koordiniralo rad svih tijela u oba entiteta i Distriktom Brčko BiH, održalo konferencije ministara zdravlja, video konferencije sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i drugim međunarodnim institucijama koje su dali smjernice iz naučenih lekcija o postupanju u ovakvim prilikama.

Također, dodaju da je web stranica Ministarstva okrenuta u cijelosti informiranju javnosti i građana o svemu što se odnosi na oblasti u nadležnosti ministarstva a što ima drugačiji tok realiziranja od uobičajenog.

Otvorena ja i mail adresa za građane BiH putem koje mogu postavljati sva pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva koja se na bilo koji način se odnose na posljedice prisustva koronavirusa u BiH. Mail adresa je: [email protected]

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!