[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/05\/djapo-inicijativa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/05\/100x73\/djapo-inicijativa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/05\/djapo-inicijativa.jpg","size":"357.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Ministrica Đapo s predstavnicima građanske inicijative 'Jer nas se tiče'

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je primila delegaciju građanske inicijative „Jer nas se tiče“ iz Mostara.

Predstavnici te inicijative Josip Kožul, Omer Hujdur i Nijaz Hodžić, zahvalili su federalnoj ministrici što se odmah aktivno uključila u trenutne probleme JP „Deponija“ d.o.o. Mostar, o čemu su oni prvi informisali javnost.

Bez obzira na nadležnosti, njihov stav je da je uloga tog ministarstva u rješavanju tog problema izuzetno važna.

Ministrica Đapo je upoznala predstavnike ove inicijative da postoji okolišna strategija, koja je nakon isteka 2018. godine produžena, a da će Strategija zaštite okoliša za razdoblje 2019-2029. biti izrađena do 2020. godine, sredstvima koja je obezbijedila Švedska ambasada.

Đapo je napomenula da je upravljanje otpadom u Federaciji BiH u nadležnosti kantona i da Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona pod hitno mora da usvoji Kantonalni plan upravljanja otpadom.

Ukoliko žele novu lokaciju deponije, grad i kanton kroz prostorno planiranje i uključivanje javnosti treba da odrede gdje bi ta lokacija bila, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!