[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/lucic-zenska-romska-mreza.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/100x73\/lucic-zenska-romska-mreza.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/lucic-zenska-romska-mreza.jpg","size":"108.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Ministar Lučić razgovarao s predstavnicima 'Ženske romske mreže Uspjeh'

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Bosne i Hercegovine Miloš Lučić razgovarao je danas s predstavnicama “Ženske romske mreže Uspjeh” koja djeluje na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Predstavnice Mreže informirale su ministra Lučića o aktivnostima koje se trenutno provode na poboljšanju društvenog statusa romske nacionalne manjine, posebno ženske romske populacije i njihove involviranosti u društvo.

Ministar Lučić posjetio je danas i izložbu fotografija koju je, u povodu  2. augusta - Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve holokausta, organizirala “Ženska romska mreža Uspjeh” na platou ispred SCC-a, na kojoj su izložene fotografije koje govore o stradanju Srba i Roma u logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!