[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/l-305ddeb53b936f563ccfb15602c5c31b.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/100x73\/l-305ddeb53b936f563ccfb15602c5c31b.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/l-305ddeb53b936f563ccfb15602c5c31b.jpg","size":"80.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Ministar Delić ugostio delegaciju iz Republike Austrije s ciljem razmjene iskustava i praksi

 Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ugostilo je danas delegaciju Republike Austrije s ciljem nastavka razmjene iskustava i praksi između dvije zemlje u oblasti socijalne politike, započete tokom posjete delegacije Federalnog ministarstva Austriji krajem oktobra prošle godine. 

Delegaciju je trebao predvoditi austrijski ministar Johannes Rauch koji je zbog bolesti morao otkazati planiranu posjetu.

Ostatak delegacije predvođen sa Edeltraud Glettler, voditeljicom Sekcije za europska, međunarodna i temeljna sociopolitička pitanja, nastavio je posjetu prema izmijenjenom programu. Delegaciju su činile i Mila Pohl, voditeljica kabineta ministra, te Hanna San Nicolo, zamjenica voditeljice kabineta ministra Raucha.

Njima su se u Sarajevu pridružili i austrijska ambasadorica u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann te  ataše za socijalna pitanja Manuel Aigner i saradnica atašea za socijalna pitanja i prevoditeljica Morgijana Karić-Nezirović. 

Tokom sastanka razgovarano je o nizu važnih tema, uključujući proces pristupanja BiH Europskoj uniji i opredjeljenju ovog Ministarstva na tom putu, te teme vezane za osobe sa invaliditetom i njihovo zapošljavanje. Osim toga, na sastanku je razgovarano i o borbi protiv siromaštva i modelima koji se mogu primjenjivati kroz razmjenu iskustava. 

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić izrazio je zahvalnost austrijskoj delegaciji na uzvratnoj posjeti ističući značaj kontinuiranog dijaloga i saradnje između dvije zemlje u unaprjeđenju socijalnih politika, saopćeno je z Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!