[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/zoran-milanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/100x73\/zoran-milanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/zoran-milanovic.jpg","size":"61.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Milanović: Odlikovat ću postrojbe HVO-a, a ne pojedince

 Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u četvrtak u Krapini da na godišnjicu akcije "Oluje" neće odlikovati zapovjednike, to jest pojedince, nego postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Milanović je u Krapini nakon otvorenja Poslovno-tehnološkog inkubatora rekao, odgovarajući na novinarsko pitanje, da će odlikovati četiri gardijske brigade i vojnu policiju.

"Oni su u vrijeme 'Oluje' temeljem Splitskog sporazuma, pod zapovjedništvom našeg generala, bili sastavni dio naše udarne snage, dakle, naša vojska u tom razdoblju, ne prije toga", istaknuo je Milanović, navodi Hina.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović prošli je tjedan najavio da će u Kninu, u sklopu obilježavanja 25. obljetnice VRO "Oluja", Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, odlikovati 9 ratnih vojnih zapovjednika te promaknuti 6 aktivnih časnika.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!