[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/09\/milanovic-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/09\/100x73\/milanovic-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/09\/milanovic-1.jpg","size":"65.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Milanović o zamolnicama iz BiH: To je vrsta sabotaže

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović upozorio je u nedjelju kako je zaključak o nesuradnji u postupku protiv hrvatskih vojnih zapovjednika koji je donijet prije šest godina, još uvijek na snazi, a zamolnicu Tužiteljstva BiH ocijenio je sabotažom i trovanjem odnosa.

Hrvatska je dobila 'zamolnicu' Tužiteljstva BiH, koje traži od Hrvatske da preuzme procesuiranje 14 generala Hrvatske vojske, koje Sarajevo sumnjiči za navodno počinjenje ratnih zločina tijekom Bljeska, a Ministarstvo pravosuđa i uprave RH potvrdilo je primitak zamolnice.

"Vi znate moj stav i stav moje vlade i mene kao premijera 2015. Taj zaključak o nesuradnji u takvoj vrsti postupka je još uvijek na snazi", rekao je juče predsjednik Milanović u Sinju, uoči početka 306. Sinjske alke, javila je Hina.

Smatra kako je puno manji problem tehničke naravi "hoćemo li surađivati ili nećemo", od same činjenice da takve optužnice, odnosno, istrage uopće dolaze.

Milanović je potvrdio da za optužnice zna već neko vrijeme, kao i premijer Andrej Plenković, no nije želio komentirati novinarsku upitnu konstataciju "zbog čega je onda on trebao biti taj koji će to komunicirati javno, a ne vlada".

"To ne mogu komentirati, mogu odgovarati za sebe. Dakle, to znam već neko vrijeme, kao i on, i znam što sam kao premijer na vladi usvojio kao zaključak 2015., i dok ga vlada ne ukine ili ne promijeni – a ova vlada to nije učinila – to važi. Možda premijer imajući to na umu, nije smatrao potrebnim to komentirati, ali ja smatram potrebnim jer to je vrsta sabotaže", rekao je Milanović.

"Dakle, to je trovanje odnosa između dviju država (Hrvatske i BiH). Prošlo je šest godina od kad sam zadnji put o tome govorio kao predsjednik hrvatske vlade, a sad ću morati opet", dodao je.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!