[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/24\/dzamija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/24\/100x73\/dzamija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/24\/dzamija.jpg","size":"64.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Milanović i Erdogan na otvorenju Islamskog kulturnog centra u Sisku

Politički vrh Hrvatske i Turske, predvođen predsjednicima dviju država Zoranom Milanovićem i Recep Tayyip Erdoğanom, okupit će se u četvrtak, 8. septmebra/rujna, na svečanom otvorenju Islamskog kulturnog centra u Sisku, najavio je u srijedu muftija Aziz Hasanović.

Muftija Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz Hasanović, prilikom susreta sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, ocijenio je taj događaj kao najveći religijski i politički skup ove godine u Hrvatskoj, najavljujući i potvrđene dolaske izaslanstava brojnih europskih država. 

"Sisak će toga dana, po brojnosti uzvanika, biti središnji prostor u Europi. Sisak i Hrvatska toga će dana dobiti prekrasni i jedinstveni objekt, arhitektonski unikatan, koji obilježava jedinstvena staklena kupola", rekao je Hasanović.

Dodao je kako je izgradnji centra prethodilo mnogo dogovora i sastanaka, i u uvjetima korone i potresa, koji su rezultirali kolektivnim uspjehom. Cijelo razdoblje priprema i izgradnje pratilo je pozitivno ozračje.

Hasanović je rekao da će Ikić Baniček i on biti domaćini velikog skupa, a u znak zahvalnosti na uspješnoj suradnji uručio joj je prvu pozivnicu za veliki događaj. 

Sisačka gradonačelnica je izjavila kako su Grad i Islamska zajednica surađivali na projektu od polaganja kamena temeljca za Islamski kulturni centar.

Sisak je ponosan na svoju multietničnost i multikulturalnost, pa će se njegovi građani na svečanosti potvrditi kao dobri domaćini, kaže Ikić Baniček, prenosi Hina.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!