[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/qq.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/100x73\/qq.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/qq.jpeg","size":"122.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mercedes pobjednik Pit lejna, 100 prvih respiratora prošli test

Engleska je pandemiju COVID-19 dočekala sa svega 8.100 respiratora, a ekipe Formule 1 su u isčekivanju sezone objavile rat virusu.

U Engleskoj baze ima sedam ekipa najbržeg cirkusa, koje uz to, imaju najbolje inženjere na svijetu u krenuli su u projektovanje i proizvodnju svojih respiratora.

Ekipe su taj projekat pomoći u proizvodnji 30 hiljada nedostajućih respiratora nazvale Pit lejn, a šampion Formule 1, Mercedes pokazao se najbržim i u novom izazovu.

Univerzitetski koledž testirao je 100 prvih respiratora Mercedesa, i sa uspjehom su prošli test.

U Engleskoj baze imaju Meklaren, Vilijams, Reno, Rejsing point, Red Bul i Has.

Ferari je ranije u Italiji u saradnji sa FIAT-om takođe napravio funkcionalne respiratore.

izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!