[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/19\/xt_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/19\/100x73\/xt_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/19\/xt_1.jpg","size":"159.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Meksički fudbalski savez krenuo u obračun sa homofobijom

„Diskriminacija na tribinama je neprihvatljiva. Takođe, ne možemo da igramo fudbal na praznim stadionima i zato pozivamo sve navijače da slijede naše preporuke“, izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Jon de Luisa.

Još od SP 2014. u Brazilu među meksičkim navijačima se proširila praksa da golmana protivničke ekipe vređaju homofobnim povicima.

Zbog takvog ponašanja navijača u novembru je Meksički savez morao da platiti FIFA kaznu od 100.000 švajcarskih franaka, a reprezentacija je dobila kaznu igranja dva meča pred praznim tribinama.

U savezu su odlučili da se obračunaju sa takvim oblikom nesportskog navijanja, pa će ubuduće navijači pri kupovini ulaznica morati da daju svoje lične podatke, a pri ulasku na stadion moraće da pokažu ličnu kartu. izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!