[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/ipc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/100x73\/ipc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/ipc.jpg","size":"318.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Međunarodni centar za mir objavio dobitnike nagrade 'Sloboda'

Nagradu "Sloboda" koju Međunarodni centar za mir (IPC) Sarajevo dodjeljuje povodom Dana ljudskih prava ove godine će dobiti Fata Orlović, predsjednik Fondacije građanki i građana Mediterana (FACM) Vicent Garcia Ramon, operska diva Sonja Milenković, profesorica Vanja Gabrić, novinarka Arijana Saračević-Helač i olimpijac BiH Amel Tuka.

Dobitnici kolektivne Nagrade "Sloboda" su Grad Bihać, Narodno pozorište Sarajevo, KSC "Skenderija", Festival Ludwig van Beethoven, Fondacija "CURE" i Planinarski savez Federacije BiH.

Nagrade će biti dodijeljene 7. februara naredne godine na svečanosti u Sarajevu u okviru ceremonije otvaranja XXXVI Festivala "Sarajevska zima", saopćeno je iz Pres službe IPC-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!