[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/l-e036b6be4f8bcdd4c7d33961856bba84.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/100x73\/l-e036b6be4f8bcdd4c7d33961856bba84.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/l-e036b6be4f8bcdd4c7d33961856bba84.jpg","size":"126.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Medicinska škola u Zenici obnovljena u sklopu projekta "Energetska efikasnost u BiH"

Prigodnom svečanošću povodom Dana Medicinske škole Zenica, ozvaničen je završetak radova u sklopu projekta “Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini”, u sklopu kojeg je u tu zgradu uloženo oko 670.000 KM.

Resorni ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić kazao je da je kao i u svih 29 škola koje su “utopljene” na području ZDK-a u sklopu tog projekta Federalnog ministarstva turizma i okoliša zamijenjena kompletna vanjska stolarija, novom fasadom utopljeni vanjski zidovi te sanirani i termoizoliran krov, zatim regulacionim ventilima obogađeno grijanje unutar škole te djelomično zamijenjena rasvjetna tijela LED sijalicama.

-To je projekat kojim smo znatno popravili uslove za izvođenje nastave. Ova se škola, koliko znam, prvi put rekonstruiše na ovakav način. Posebice je ova škola bitna jer za nju postoji ogroman interes učenika osnovnih škola i svake je godine puna djece. Mislimo da će to biti i u narednom period- kazao je Kozlić.

Direktorica Nedžada Alispahić podsjetila kako škola slavi 63. godina postojanja, ali je u sadašnju zgradu uselila 1978. godine. Ove školske godine, dodala je, imaju 713 učenika te 73 uposlenika.

-Mukotrpan i naporan rad naših nastavnika pomaže da stotinama učenika da postanu ljudi, da ostvare svoje talente i mogućnosti. Oni su glavni rezultat našeg rada. Naša ustanova uživa veliki ugled kako na području ZDK-a, tako i šire, jer ostvarujemo i prekogranične saradnje- istakla je Alispahić.

Dodala je kako su ove godine od resornog ministarstva dobili sredstva za postavljanje jarbola u školskom dvorištu, za nabavku klupa, mikroskopa, kostura, anatomske karte, 3D printera…

Učenici su, zajedno s nastavnicima, dodala je, realizirali nekoliko projekata Omladinske banke, a uz podršku roditelja i poslovnih partnera zamijenili su podove u tri učionice te nabavili nova rasvjetna tijela za nekoliko učionica.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!