[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/xk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/100x73\/xk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/xk.jpg","size":"56.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mbape: Sanjam da osvojim Ligu šampiona za Pariz

6:4 je bio ukupan rezultat u dvomeču četvrtine finala Lige šampiona između Pari sen Žermena i Barselone. PSŽ je tako u polufinalu, a među ključnima je bio naravno jedan od najboljih igrača svjeta Kilijan Mbape.

Kilijan je rođeni Parižanin. Rodio se u 19. arondismanu Pariza i osvajanje titule šampiona Evrope sa „svecima“ mu sigurno znači mnogo.

„Sanjam da osvojim Ligu šampiona za Pariz. Ponosan sam od prvog dana što sam u PSŽ, ne samo zbog dobrih trenutaka nego i zbog loših kada je moj ponos bio ugrožen. Ponos igranja za ovaj klub, predstavljanja kluba glavnog grada moje zemlje, to je nešto posebno za mene koji sam odrastao ovde“, rekao ej Mbape poslije pobjede nad Barselonom na Olimpijskom stadionu.

„Iskusiti veče kakvo je ovo za jednog Parižanina, to je sjajno. Imamo još jedan korak prije finala na Vembliju, tako da moramo da ostanemo mirni“, kaže emotivni Mbape.

U pobjedi PSŽ nad Barsom na Monžuiku, Mbape je dao dva gola. Prvi u 61, a drugi u 89. minutu.

izvor;Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!