[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/markovic-vlada-cg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/100x73\/markovic-vlada-cg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/markovic-vlada-cg.jpg","size":"236.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Marković: Crna Gora pouzdana investicijska destinacija

 Predsjednik crnogorske Vlade Duško Marković izjavio je u srijedu u Londonu kako je Crna Gora od obnove neovisnosti 2006. napravila krupne iskorake u svom ukupnom društveno-ekonomskom razvoju te učvrstila poziciju ekonomski najrazvijenije zemlje zapadnog Balkana i potpuno sigurne zemlje, zasnovane prvenstveno na jedinstvenom multikonfesionalnom i multietničkom skladu.

 Crnogorski premijer kazao je to na XIII. globalnoj konferenciji o državljanstvu u Londonu predstavljajući dostignuća Vlade Crne Gore te njezine ekonomske i političke prioritete, naglasivši pritom kako Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susjedima te da je njezina vanjska politika usklađena sa vanjskom i sigurnosnom politikom EU te da je ta zemlja sasvim sigurno sljedeća članica Europske unije.

 U okviru predstavljanja stranih investicija Marković je naglasio da Crna Gora izuzetan rast bilježi nakon ulaska u NATO.

 "Od trenutka našeg članstva u NATO-u bilježimo rast investicija iz zemalja članica Saveza za 64 posto", rekao je Marković i pritom spomenuo smanjenje stope nezaposlenosti u zemlji od oko 8 posto te crnogorski turizam koji, kazao je, ruši rekorde kako po broju turista tako i po broju noćenja i prihoda.

 Podsjetio je i na ulaganja u Sjevernu regiju i autoput, te predstojeći izbor strateškog partnera za crnogorske aerodrome, objavila je Vlada Crne Gore.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!