[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/marinmamuza.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/100x73\/marinmamuza.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/marinmamuza.jpg","size":"297.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Marin Mamuza, čovjek koji se vratio zbog livanjskih konja

Marin Mamuza vratio se prije par godina iz Zagreba, gdje je studirao film i TV produkciju, u Livno sa željom da pokrene vlastiti posao u kojem će spojiti ljubav prema prirodi i fotografiji sa dobrom biznis idejom. 

 Fotografijom se počeo baviti kako bi zaradio novac za gitaru, ali to je postala njegova ljubav koja ga je povukla prema filmu, a onda i turizmu.

- Tako ću se i vratiti u ovaj kraj, jer me je uvijek oduševljavala okolica Livna, priroda i konji. Kroz fotografiju sam prikazao ovaj prostor i time privukao brojne goste. Prvo su to bili moji prijatelji i poznanici, a onda se priča širila dalje. Razvili smo posebne ponude i prijedloge, te je iz toga izrasla i cijela priča o "Continental Adventure" i turama fokusiranim na potragu za divljim konjima - pojašnjava Mamuza.

Njegov poslovni prijedlog je prihvaćen u Tehnološkom parku Linnovate i danas uspješno radi foto-safarije divljih konja.

- Riječ je o izletu koji uključuje odlazak na izvor Bistrice, posjetu planine Cincar i potragu za krdima konja, a onda i tradicionalnim ručkom sa jelima ovog kraja - dodao je Mamuza.

Livanjski kraj može se pohvaliti krdom od 700 divljih konja, te Mamuza vjeruje da u tome leži posebnost i velika prilika za razvoj turizma, saopćeno je iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!