[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/img-0003.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/100x73\/img-0003.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/img-0003.jpg","size":"84.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Start Video

MARIĆ: Treba nam par presuda, onda ćemo lako s politikom, građani će početi da tuže

Šta rade interne kontrole koje treba da provjere gdje se novac potrošio, da li su radnici na poslu ili dijele letke i vrbuje ljude, pomažu svom nadređenom direktoru ili funkcioneru da dobije mandat na izborima?

Slabe se institucije, jačaju pojedinci. Mi smo u začaranom krugu, griješimo svi, kod nas je sve povezano, svi smo uvučeni!

Ovdje je problem pravosuđe, treba nam par presuda, onda ćemo lako s politikom, građani će početi da tuže. Da su bili kažnjeni ne bi dalje zloupotrebljavali ni sredstva ni položaj,  kaže između ostalog politička analitičarka Ivana Marić za Start analizirajući problem zloupotrebe javnih resursa u predizborne svrhe, odnos građana i stanje društva.

Pogledajte intervju:

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!