[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/07\/l-6773c5facc2d10c4163afc3ecb718ae7.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/07\/100x73\/l-6773c5facc2d10c4163afc3ecb718ae7.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/07\/l-6773c5facc2d10c4163afc3ecb718ae7.jpg","size":"63.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Marić: Najbolje je vrijeme za odlazak, nemam dogovoren angažman

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar financija Zdravko Marić rekao je u četvrtak kako je najbolje vrijeme za njegovo povlačenja iz vlade jer su ostvareni svi najvažniji ciljevi u području javnih financija, te istaknuo da za sada nema dogovoren novi radni angažman.

Na press konferencij nakon sjednice vlade Marić je rekao da će izvjesna odluka Ecofina o ulasku Hrvatske u eurozonu idući tjedan biti "točka na i" njegova angažmana u vladi te da su time zaokružena postignuća hrvatske vlade u području javnih financija.

"Rezultati opipljivi, ciljevi i prioriteti koji su zadani su ostvareni", rekao je Marić.

"Ono što osjećam je osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti i ponosa što sam svih ovih godina bio dio tima koji je sve ovo napravio. Isto taj osjećaj mi govori da je trenutak za donijeti ovu odluku. Ovo je najbolji trenutak", istaknuo je Marić, javlja Hina.

Poručio je građanima da "unatoč svim izazovima RH na gospodarskom i financijskom planu stoji bolje nego ikad" te je puno otpornija na krize nego ranije.

"Ja se u ovom trenutku više ne vidim u politici i da idem nekim drugim vodama", rekao je Marić.

Što se tiče nasljednika, Marka Primorca, rekao je da ga zna profesionalno i da su surađivali.

"Predajem palicu nekom tko će, siguran sam, jako dobro raditi", rekao je Marić.

Istaknuo je također da "u ovom trenutku" nema "dogovoren, ugovoren ili obećan angažman s nekom državnom hrvatskom ili europskom institucijom niti bilo kojom privatnom kompanijom ni firmom" i da je to tako zbog njegovih osobnih principa i zakonskih odredbi.

Funkciju ministra ocijenio je svojo drugom najvažnijom životnom ulogom nakon očinske.

Kazao je i da je zdravstveno i psihofizički dobro i "u najboljim godinama".

Na potpori je zahvalio Plenkoviću i Tihomiru Oreškoviću, svima bivšim i sadašnjim kolegama i kolegicama, članovima vlade, HDZ-u i građanima te svojoj obitelji i medijima.

"Ovo je moja vlada, bit će i ostat će i želim ih sve najbolje", zaključio je, a posebno emotivan i na rubu suza bio je prilikom zahvale kolegama u Ministarstvu financija.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!