[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/22\/ambasadorica-ceske.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/22\/100x73\/ambasadorica-ceske.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/22\/ambasadorica-ceske.jpg","size":"90.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Mandić, Hlavsová i Zelingerová razgovarali o saradnji na području ekologije

Ambasadorica Republike Češke u BiH Ivana Hlavsová i konzulka Jana Zelingerová posjetile su Općinu Centar gdje su s načelnikom Srđanom Mandićem razgovarale o saradnji na području ekologije i zaštite životne sredine.

- Ambasada Republike Češke ostvaruje dobru saradnju sa institucijama u Bosni i Hercegovini, zbog čega vjerujem da ćemo i sa Općinom Centar realizovati projekte u interesu građana jer naše dvije države imaju i historijske veze - naglasila je ambasadorica Hlavsová.

Češka Republika u Bosni i Hercegovini trenutno implementira razvojni projekat vrijedan četiri miliona maraka. Tri miliona KM će biti realizovano putem KJKP "Rad" na izgradnji kapaciteta i recikliranja, a ostatak je planiran za manje projekte sa lokalnim zajednicama, saopćeno je iz Općine Centar.

- Uskoro će timovi naše lokalne zajednice i Ambasade održati sastanak na kojem će definisati daljnje korake i raditi na projektima. Češka Republika snažno podržava projekte i posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša. Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica je itekako zainteresovana za ekološke projekte, te ćemo stoga intenzivno raditi na njihovoj realizaciji, kazao je načelnik Mandić.   

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!