[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/norveska-zastava.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/100x73\/norveska-zastava.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/norveska-zastava.jpg","size":"38.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Makarević: Norveška nastavlja pružati finansijsku pomoć BiH

Kraljevina Norveška povećava svoju razvojnu pomoć za 20 milijuna norveških kruna civilnom društvu zapadnog Balkana radi daljnjeg jačanja medijskih sloboda i borbe protiv nasilja u obitelji i roda.

Opći cilj norveške podrške zapadnom Balkanu je doprinos društvenom i ekonomskom razvoju i vladavini zakona na ovom prostoru. Aktualna pandemija COVID-19 izaziva provođenje tekućih reformi. Norveško finansiranje dostupno je za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju. Dio sredstava bit će dodijeljen regionalnim projektima koji uključuju dvije ili više država. Poziv za dostavu prijedloga projekata sada je otvoren za prijave, a sredstva su dostupna putem Balkanskog fonda za demokraciju Njemačkog maršalovog fonda (BTD). Informacije za aplikante dostupne su na web stranici BTD-a.

Ove informacije za Fenu je potvrdio i ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević. On ističe da je i u razgovoru koje je imao s predstavnicima vlasti u Oslu potvrđeno da će Norveška povećati svoju podršku daljnjem jačanju medijskih sloboda i borbi protiv obiteljskog i rodno zasnovanog nasilja na zapadnom Balkanu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!