[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/xw_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/100x73\/xw_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/xw_1.jpg","size":"46.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Macujama osvojio čuveni Masters

Deceniju otkako mu je dodjeljen ‘srebrni pehar’ za najboljeg amatera u Ogasti, 29-godišnjak je osvojio trofej na Mastersu i obukao čuvenu ‘zelenu jaknu’.

Trenutno 25. golfer svijeta postao je prvi Japanac koji je trijumfovao na jednom od četiri najveća turnira (the Masters Tournament, the U.S. Open, The Open Championship and the PGA Championship).

„Zaista sam srećan. Bio sam nervozan od samog početka. Razmišljao sam o porodici, prijateljima. Igrao sam za njih“, rekao je Macujama.

„Nadam se da će me slijediti ostali japanski igrači. Drago mi je što sam, na neki način, ja otvorio vrata“.

Japanac je slavio sa ukupnim rezultatom od 278 udaraca u četiri runde, jednim manje od drugoplasiranog Vila Zalatorisa, koji je debitovao u Ogasti. Treće mijesto podjelili su Ksander Šofel i Džordan Spit.

Nervozan je bio Macujama poslednjeg dana takmičenja, ali je uspio da sačuva prednost, dođe do trijumfa i ispiše istoriju.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!