[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/pariz-ajfelov-toranj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/100x73\/pariz-ajfelov-toranj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/pariz-ajfelov-toranj.jpg","size":"46.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Macronov saveznik Benjamin Griveaux povukao kandidaturu za gradonačelnika Pariza

Benjamin Griveaux,  kandidat za gradonačelnika  Pariza, objavio je u petak da je odlučio da povuče kandidaturu nakon, kako je rekao, "gnusnih napada" na njegov privatni život.

Griveaux je bio kandidat na izborima za gradonačelnika koji je uživao podršku francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

- Odlučio sam da povučem kandidaturu za gradske izbore - izjavio je Griveaux u televizijskom obraćanju.

Francuski mediji javili su da je  Griveaux donio tu odluku nakon objave na internetu "seksualnog materijala" koji se tiče njega.

Griveaux (42), jedan je od "Macronovih dječaka" – grupe koja je pomogla bivšem investicijskom bankaru da uđe u Jelisejsku palatu, prenosi Reuters.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!