[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/04\/dragan-lukac.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/04\/100x73\/dragan-lukac.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/04\/dragan-lukac.jpg","size":"58.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Lukač ponovo o vezama BiH sa terorizmom; Vlado Azinović Lukaču: Da, neke teroriste je motivirala i pjesma o Karadžiću

Gostujući na banjalučkoj Alternativnoj televiziji (ATV), ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da skoro svi teroristički akti u Evropi i svijetu imaju neku vezu sa Bosnom i Hercegovinom.

- Korijeni terorizma vezani za BiH sežu unazad mnogo godina. Naročito kada se u toku ratnih dejstava oformila i pojavila grupa džihadista formirana na teritoriji FBiH uz pomoć političkog Sarajeva - rekao je, između ostalog, Lukač.

Ovakva  izjava naišla je na mnoge reakcije, a među njima se ističe ona Vlade Azinovića. Profesor sarajevskog Fakulteta političkih nauka i vodeći ekspert za terorizam u BiH oglasio se na Twitteru:

- Čovjek ima pravo. Terorist u Christchurchu na N. Zelandu koji je 15.3.2019. u dvije džamije ubio 51 nenaoružanu osobu, na putu do svog odredišta motivirao se slušajući u autu hit “Karadžiću, vodi svoje Srbe” ( i pustio to na video stream) - naveo je Azinović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!