[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/milo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/100x73\/milo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/milo.jpg","size":"54.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Lučić - Hun: Problem migracija treba sistemski rješavati

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić razgovarao je s ambasadorom Švicarske u BiH Danijelom Hunom.

Istaknuta je dobra saradnja s posebnim akcentom na projekte koji se realizuju s Ambasadom Švicarske u BiH, a koji se tiču dijaspore i aktuelnih migracija. Ministar Lučić upoznao je ambasador Huna o aktuelnim projektima CEB2 i RSP koji je odnose na stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba i čija je implementacija u toku.

Kada je riječ o aktuelnom problemu migracija sagovornici su se složili da ovaj problem nije samo regionalni i da ga treba sistemski rješavati.

Ministar Lučić i ambasador Hun posebno su se osvrnuli na predstojeću posjetu švicarske ministrice pravosuđa i policije i savezne poslanice Karin Keler imajući u vidu da je Švicarska zainteresovana za pokretanje novih projekata ulaganja u BiH preko Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

U tom kontekstu posebno je naglašena potreba ublažavanja posljedica pandemije Covid 19.

Ministar Lučić sastat će se s ministricom i poslanicom Keler 21. oktobra, saopćeno je iz  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!