[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/l-0fc014c4df67e5de73f7771941f253c4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/100x73\/l-0fc014c4df67e5de73f7771941f253c4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/l-0fc014c4df67e5de73f7771941f253c4.jpg","size":"114.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Ljevnaić: Započeli smo s radovima na izgradnji ski centra Igrišta kod Vlasenice

Olimpijski centar Jahorina je krenuo s realizacijom još jednog plana, koji je prije više od godinu dana predstavljen javnosti. Radi se o izgradnji ski centra Igrišta kod Vlasenice, koji, kako su rekli, ima veliki potencijal da bude atraktivna turistička destinacija.

 

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:

“Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo krenuli sa radovima na obnavljanju i izgradnji ski centra Igrišta. Krećemo od nule i imamo šansu da napravimo najbolji ski centar. Moj tim je još prije više od godinu dana napravio Razvojni projekt ski centra Igrišta, detaljno razrađen po fazama i investicijama. Vlada Republike Srpske, na čelu s predsjednikom Radovanom Viškovićem, prepoznala je značaj, usvojila projekat, te obezbijedila garanciju za izgradnju ovog ski centra, za čiju izgradnju će biti izdvojeno 42 miliona KM. Veliku zahvalnost dugujem i članu predsjedništva Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve naše ideje. Nakon uspješno sprovedenih nabavki, te potpisivanja Ugovora za izgradnju dvije ski staze, sistema za vještačko osnježavanje, krenuli smo sa izvođenjem radova na terenu. Uz sistem za osnježavanje, dvije ski staze, u planu je izgradnja i žičare, jezera za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000m3, pokretne trake, tjubing staze i zabavnog sadržaja (mini zip line), kao i parkinga i svih pratećih sadržaja“.

Vizionarski tim Olimpijskog centra “Jahorina“ je uspješnim poslovanjem na Jahorini pokazao da izborom pravih projekata, brzom realizacijom i dobrim upravljanjem, ostvaruje sjajan rezultat. Uz izgradnju ski centra Igrišta, u planu je i preuzimanje upravljanja turističkim kompleksom Andrićgrad u Višegradu, ali i obnavljanje četiri hotela na teritoriji općine Pale.

„Izgradnjom ski centra Igrišta ćemo napraviti novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta i omogućiti lokalnom stanovništvu da bolje živi. Na Igrištima očekujemo turiste iz cijele istočne BiH i zapadne Srbije. Velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma Tuzla. Izgradnjom sistema za osnježavanje ćemo imati najmanje 120 dana skijanja u sezoni. Ovo će biti ski centar idealan za dnevne i vikend turiste. Izgradnjom ovog ski centra ćemo svakako upotpuniti ponudu i Jahorine, sada će turisti moći uvrstiti posjetu ski centru Igrišta prilikom dolaska ili odlaska s Jahorine. Vidjeli smo na primjeru Jahorine da je turizam pokretač privrede, a siguran sam da će i ovaj kraj imati mnogobrojne benefite od pokretanja ovog ski centra. Vlasenica i Han Pijesak će dobiti nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane. Samo mi, kao Olimpijski centar Jahorina, ćemo u poslovnoj jedinici Igrišta zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mijesta. Želim izvođačima uspješne radove, a mi sa nestrpljenjem čekamo i prve skijaše i turiste“, dodao je Ljevnaić, saopćeno je iz Press službe OC Jahorina.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!