[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/20\/xtt.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/20\/100x73\/xtt.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/20\/xtt.jpg","size":"90.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Liverpul doveo mladog škotskog reprezentativca iz Aberdina

Dosadašnji fudbaler Aberdina Kalvin Remzi potpisao je danas petogodišnji ugovor sa Liverpulom.

Vrijednost transfera je 4,2 miliona funti, uz mogućih još 2,5 miliona kroz bonuse i 17,5 odsto od naredne prodaje, prenio je BBC.

Remzi je reprezentativac mlade selekcije Škotske, a za prvi tim Aberdina debitovao je prošlog marta. Od tada je odigrao 39 utakmica, postigao gol i imao je devet asistencija.

Liverpul ne planira da ga šalje na pozajmicu, već će se 18-godišnji desni bek od početka priprema boriti za mjesto u prvom timu.

"Ostvario mi se san kada sam igrao za Aberdin, a sada biti u jednom od najvećih klubova, ako ne i najvećem klubu na svijetu je ogromno dostignuće i jedva čekam da pokažem navijačima šta znam", rekao je Remzi.

Remzi je treće pojačanje Liverpula u ljetnjem prelaznom roku, posle Darvina Nunjesa i Fabija Karvalja. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!