[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/30\/untitled.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/30\/100x73\/untitled.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/30\/untitled.png","size":"689.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Lionel Messi završio verbalni rat sa čelnicima

Prva zvijezda katalonskog velikana u posljednje vrijeme je žestoko kritikovala rukovodstvo kluba. Čak je u jednom trenutku zatražio i transfer, a njegova odluka je povučena nakon silnih prijetnji predsjednika Josepa Bartomeua.

Poznato je kako je najveća zvijezda Barcelone, Lionel Messi kritikovao rukovodstvo katalonskog kluba. Vrlo je bio i blizu napuštanja Barcelone, obzirom da je tražio transfer, no ipak se odlučio na ostanak nakon silnih verbalnih sukoba na relaciji Messi – Josep Bartomeu.

Nakon toga, prodan je Luis Suarez, što je bio dovoljan povod da Messi ponovno „bocne“ rukovodioce kluba.

U intervjuu za španski Sport, odlučio je progovoriti o svemu što se dešavalo prethodnih mjesec ili mjesec i po dana.

Kazao je „"Nakon svih dešavanja i neslaganja želio bih da završim sa svim tim stvarima. Svi moramo biti ujedinjeni i za nas najbolje tek slijedi“.

Također, Messi je dodao „Prihvatam odgovornost za sve moje greške, ako su one postojale. Činio sam ih kako bih ojačao i poboljšao klub. Želim poslati poruku svim navijačima da, ako su bili uznemireni zbog mojih postupaka, to sam rekao ili uradio iz najboljeg interesa za klub. U to ne trebaju sumnjati.“ Ovime je Messi djelomično stavio tačku na opisanu sagu, no, svakako će biti zanimljivo vidjeti da li će Messi produžiti ugovor sa Barcelonom koji mu ističe 2021. godine.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!