[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/xxjpbee007019-20191106-pepfn0a001.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/100x73\/xxjpbee007019-20191106-pepfn0a001.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/xxjpbee007019-20191106-pepfn0a001.jpg","size":"391.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Liga prvaka: Noć velikih preokreta, Chelsea spasio bod nakon 1:4

U utakmicama 4. kola nogometne Lige prvaka igranim u utorak Chelsea je na Stamford Bridgeu uspio nadoknaditi tri gola zaostatka i izvući bod odigravši 4:4 protiv Ajaxa, dok je milanski Inter na gostovanju u Dortmundu propustio vodstvo 2:0 nakon prvog poluvremena i izgubio od Borussije 3:2.

Luda utakmica odigrana je u Londonu, gdje je Chelsea nadoknadio zaostatak od 1:4 u 35 minuta, uz dva dosuđena kaznena udarca, dva (opravdano) poništena pogotka domaćoj momčadi, dva crvena kartona gostima i dva autogola igrača pod vodstvom Franka Lamparda, navodi Hina.

Ajax je do 63. minute dvoboja u Londonu potpuno razmontirao Chelsea i bio na putu prema uvjerljivoj pobjedi. Prvi pogodak na utakmici bio je autogol Abrahama već u 2. minuti. Chelsea je izjednačio iz kaznenog udarca kojeg je u 5. minuti realizirao Jorginho. Promes je u 20. minuti opet donio vodstvo Nizozemcima, a za 3:1 je lopta završila u mreži odbivši se od glave domaćeg vratara Kepe, nakon što ga je Ziyech prebacio i pogodio vratnicu.

U 55. minuti je Ajax iz kontranapada došao do vodstva 4:1, a strijelac je bio Van de Beek. Nadu domaćoj momčadi vratio je kapetan Azpilicueta pogotkom u 63. minuti, a sve se okrenulo na stranu "plavih", kad je u razmaku od nekoliko sekundi drugi žuti karton dobio Danny Blind zbog preoštrog starta, a u nastavku akcije ista je sudbina zadesila Veltmana zbog igranja rukom. Dosuđeni jedanaesterac opet je realizirao Jorginho i u 71. minuti Chelsea je došao na gol zaostatka.

U 74. minuti James je pogodio za, pokazalo se, konačnih 4:4. Do kraja dvoboja gostujući vratar Onana imao je nekoliko sjajnih obrana, a zbog igranja rukom poništen je i pogodak Azpilicuete.

U Dortmundu Inter je na poluvremenu vodio 2:0 protiv Borussije i držao pobjedu u rukama. Strijelci za goste bili su Lautaro Martinez u 5. minuti i Matias Vecino u 40. minuti. Hakimi je u 51. minuti smanjio zaostatak Borussije, a u 64. minuti je Brandt postigao izjednačujući pogodak nakon što je Paco Alcacer ukrao loptu Marcelu Brozoviću i asistirao svom suigraču. Pobjednički pogodak u 77. minuti, svoj drugi na utakmici, postigao je Hakimi na asistenciju Jadona Sancha.

U skupini F Barcelona je ostala na vrhu s osam bodova, nakon što je odigrala samo 0:0 na Camp Nou protiv praške Slavije. Borussia ima sedam bodova, Inter četiri, a Slavia dva.

U skupini H po sedam bodova imaju Ajax, Chelsea i Valencia, koja je sa 4:1 svladala Lille i tako Francuze prikovala za dno sa samo jednim bodom.

Lille je do 66. minute vodio pogotkom Osimhena, a onda je Parejo izjednačio iz kaznenog udarca. Potpuni preokret 'šišmiša' kompletiran je autogolom Soumaoroa (82) te pogocima Kondogbije (84) i Ferrana Torresa (90).

Liverpool je s 2:1 svladao Genk pa su aktualni europski prvaci trećom uzastopnom pobjedom zasjeli na vrh ljestvice u skupini E, jer je Napoli kod kuće odigrao samo 1:1 protiv Salzburga. Napoli ima osam bodova, Salzburg je na četiri, a Genk ima samo jedan.

Liverpool su do pobjede odveli Wijnaldum (14) i Oxlade-Chamberlain (53), dok je strijelac za Genk bio Samata (41).

U Napulju je Salzburg je poveo u 11. minuti kada je svoj sedmi pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka postigao 19-godišnji norveški napadač Erling Braut Haaland te tako postao prvim tinejdžerom u povijesti koji je u jednoj sezoni postigao toliko golova.

Napoli je do boda stigao zahvaljujući pogotku Hirvinga Lozana (44).

U skupini G vodeći dvojac nakon 4. kola su RB Leipzig sa devet i Lyon sa sedam bodova. Leipzig je sa 2:0 slavio kod Zenita golovima Demmea (45+5) i Sabitzera (63), dok je Lyon s 3:1 svladao Benficu pred svojim navijačima. Andersen (4), Depay (33) i Traore (89) bili su strijelci za domaće, dok je Seferović (76) pogodio mrežu Lyona.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!